8 Cești de Cafea și un Mărțișor sau #mycoffee8 (8)

Ceea ce m-a caracterizat cel mai mult în luna trecută a fost starea de lene. Lenea, oameni buni! 🙂 Da, trebuie să admitem că dacă nu ar fi fost lenea, nu ar fi existat nici hărnicia! 🙂 Evident, mă refer mai mult la cea fizică, cea care te ține jos și nu te face să te miști prea mult, să sari, să fugi, însă, care, în schimb, te aprofundează în mai multă lectură și “împleteală” de gânduri, ceea ce nu e rău, chiar deloc. Dar soarele-i pe cer și mergem înainte! 🙂 Mai jos, vă prezint importantele, esențialele mele 8 Cești de Cafea sau #mycoffee8, care m-au ajutat să nu cad în gaura lenei în maxima sa manifestare! 🙂

1. FILM:

MARIE ANTOINETTE – de Sofia Coppola (2009) – este istoria uneia dintre cele mai extravagante regine din toate timpurile, nu doar din Franța, fapt pentru care nu a fost înțeleasă și acceptată, și a fost pedepsită până la urmă de către propriul său popor. Rolul principal l-a avut Kirsten Dunst, care în combinație cu veșnica tinerețe al ei și cu o tentă fină de egoism răutăcios, a reușit să o prezinte pe Marie Antoinette ca fiind regina frumoasă, veselă, cochetă, dar și familistă. Întreg film este plin de piese muzicale mai moderne, mai clasice, care ne face să ne țină și în priza evenimentelor de atunci, dar și să-l înțelegem mai bine, mai cu seamă stările emoționale prin care a trecut ea, care, de altfel, sunt aceleași, indiferent de epocă.

2. MUZICĂ:

Primăvara să o începem cu buna dispoziție, dar dacă nu o aveți, inspirați-vă de aici! Și dansați! Acasă, afară, pe stradă, în parc! Și Zâmbiți! 🙂 Ascultați Dragostea aici

3. TV-SHOW:

Z: The Beginning of Everything – de  Dawn Prestwich, Nicole Yorkin (2015-) – Despre bine-cunoscutul F.Scott Fitzgerald s-au auzit, s-au scris și s-au filmat multe, însă mai puțin se cunoaște despre cea care, de fapt, i-a influențat lucrările, de la care, practic, Scott s-a inspirat scriindu-și lucrările, în care se simte o doză de frustrări generate de dorința lui aprigă de a face parte din înalta societate. Este vorba de prima lui soție, Zelda Fitzgerald, cea de care s-a îndrăgostit din prima! Astfel, am descoperit întâmplător și un TV-Show dedicat ei, rolul eroinei fiind jucat de adorabila Cristina Ricci! Ei, cum să nu-l urmărești?!..

Arhiva personală

Arhiva personală

4. BEAUTY:

Marea mi-a fost bucuria să primesc în dar aceste două palete bune de tot!!! E vorba de NYX Highlight & Contour PRO Palette și NYX Strobe of Genius Illuminating Palette!! Sunt adorabile! NYX Highlight & Contour PRO Palette este ideală. Ai practic tot ce ai nevoie pentru un make-up rapid și, cel mai important, natural! Conține bronzer, produs pentru contur, pudră iluminatorie, pudră pentru setarea concealer-ului și pudră iluminatoare, care de-abia se vede cu ochiul liber, dar are un aspect final foarte natural! Este o paletă perfectă cu nuanțe care să ne accentueze cele mai frumoase trăsături ale feței noastre! Cu NYX Strobe of Genius Illuminating Palette este imposibil să nu te îndrăgostești de acest mod de a-ți ilumina tenul. Conține pudre iluminatorii de diferite nuanțe, care le poți combina sau chiar aplica separat, în funcție de anotimp, în timpul zilei sau seara. Este perfectă mai ales dacă adori noua tehnică de make-up (care se menține deja al doilea sau chiar al treilea sezon) – Strobing!

Arhiva personală

Arhiva personală

5. CARTE:

OSHO – Sănătatea & Emoțiile – Primăvara este anotimpul ideal pentru noi începuturi, pentru a iniția un nou stil de viață, pentru a  începe în sfârșit ceea ce îți doreai de mai mult timp. Primăvara este un fel de an nou, care te îndeamnă să-ți cureți nu doar casa, nu doar lista de aspirații, ci, mai ales, sufletul și mintea! Pentru aceasta vă recomand cu mare drag această carte, care am citit-o cu sufletul la gură, care mă inspiră și acum, și care o răsfoiesc, când am nevoie de niște răspunsuri, când sufletul și mintea îmi sunt mai neliniștite! Vă recomand să începeți această primăvară cu această carte extraordinară! Cum spune OSHO: Învățați arta de a crea armonie în energiile voastre! Când e cel mai propice moment pentru a ne curăți energiile dacă nu acum?! Mai târziu, voi reveni chiar și cu o postare pe blog, dedicată doar acestei minunate culegeri de îndemnuri pentru a ne iubi pe noi înșine!

Arhiva personală

Arhiva personală

6. CAFE:

La începutul anului am descoperit un local absolut formidabil, plin de istorie și tradiții clasice, care datează încă din 1887 – CAFE CENTRAL! Este un loc unde mâncarea (+deserturile!) este delicioasă, unde cafeaua se savurează și unde vorba e multa mai bună și frumoasă! Dacă aveți ocazia să vizitați Budapesta, vă îndemn să vă notați ca punct obligatoriu de vizită această cafenea! O găsiți la adresa: 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 9

Arhiva personală

Arhiva personală

7. HOBBY:

Se spune că pe lângă activitatea noastră de zi cu zi, trebuie neapărat să avem un hobby. Pe lângă multitudinea de posibilități de alegere, vă propun acum împletitul – un hobby care îți adună gândurile la un loc, te relaxează și te ajută să te concentrezi pe muzica bună! Poate nu e momentul propice acum că primăvara vine cu înverzirea și încălzirea ei, însă, e mai bine să te pregătești de pe acum de iarna următoare, când vei avea marea plăcere de a-ți scoate rezultatul tău handmade și să te mândrești că l-ai făcut tu!

Arhiva personală

Arhiva personală

8. O ALTFEL DE CAFEA:

O nouă primăvară! Ei ce?! Începem?! Să o savurăm cu plăcere cu toții împreună!!!

Mult noroc tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s