8 Cești de Cafea sau #mycoffee8 și…Un Cozonac! (9)

Vă salut din nou, dragi iubitori de cafea și de frumos! Curioși ce vă ofer de această dată la cele 8 Cești de Cafea sau #mycoffee8?! Atunci vedeți mai jos! Vin din nou cu recomandări noi de a savura un timp extraordinar cu această primăvară în toi!

1. Rețetă:

Deja suntem în toiul pregătirilor pentru  Sărbătorile de Paști! Acum vin cu o recomandare de rețetă de Cozonac de Paști de Casă! Această rețetă a fost o provocare pentru buna mea prietenă Liuba Florica, care aproape un an în urmă în sfârșit a decis să-și împărtășească pasiunea sa de gătit și cu lumea, prin lansarea blogului său plin de rețete gustoase și frumoase! Vă invit aici să vedeți rețeta mamei sale pentru Cozonacul de Paști și, la fel,  să trageți cu un ochi și la celelalte rețete, pe care unele din ele le-am încercat și eu – www.floricacuisine.wordpress.com. Poftă Bună!

2. TV-SHOW:

Big Little Lies (2017 -) de David E. Kelley: Urmărind acest TV-Show, încă o dată m-am convins de cât de puternică este solidaritatea femeilor. Femeile pot să bea o cafea împreună, apoi vrând-nevrând pot să se bârfească pe la spate, pot să-și pună bețe în roate reieșind din dorința lor de afirmare și de a fi cât mai presus de celelalte, pot să se certe între ele la greu, însă, când este vorba de o suferință provocată de bărbați sau când este vorba de o neliniște legată de copii, femeile sunt mai unite ca niciodată! Nu vă voi descrie subiectul acestui TV-Show. Vă îndemn doar să-l urmăriți pentru povestea celor 3 femei, pentru calitatea filmărilor și evident pentru coloana sonoră! Cum cu un așa un intro să nu fii atras/ă să-l privești?!

3. FILM:

„On Body and Soul” de Ildikó Enyedi (2017) – Ah, ce film! Cu așa impresie am ieșit din cinema după ce l-am privit! Este un film 100% unguresc! Un film foarte original care te surprinde prin calitatea foarte înaltă a filmărilor, prin coloana sonoră, dar mai ales prin povestea sa de dragoste descrisă! Ce poate fi mai sublim decât o frumoasă poveste de dragoste descrisă atât de fin! Totul se petrece la nivel conștient și la nivel de vise! Se pare că dragostea adevărată o simți și când visezi, te urmărește la toate nivelurile! Foarte frumos film! Vă atenționez că sunt și niște scene nu pentru cei slabi de inimă! Nu intru în detalii din astea, căci mai frumoase sunt detaliile care emană dragostea! Ah, da! Filmul a primit Premiul URSUL de AUR pentru Cel Mai Bun Film din ediția acestui an la Berlinale!

4. ART:

Pieter Bruegel – L-am descoperit întâmplător prin intermediul unei bune prietene îndrăgostită de artă și care a reușit să-mi atragă atenția la tablourile sale. Acest pictor renascentist din Olanda, faimos prin accentuarea vieții țăranilor de atunci și a peisajelor la scară largă, a reușit să capteze atenția iubitorilor de pictură prin tablourile sale infiltrând în culorile și tehnicile sale diverse aforisme și zicale din cultura sa. Anume aceasta și m-a impresionat mai ales urmărind acest tablou – Mantia Albastră – plin de aforisme olandeze, surprinse in fiecare scenă din tablou. (lărgiți imaginea pentru a le vedea)

5. FASHION:

Geaca largă din denim! – Piesa de rezistență al acestui sezon și nu numai! Cred că jeaca oversized din denim întotdeauna va fi la modă mai ales pentru un look stradal, casual. Ținând cont de obsesia mea din ultimul timp pentru geci și sacouri, această geacă este un must-have!

Arhiva personală

6. BEAUTY:

Garnier Skin Naturals – Ăștia de la Garnier au reușit din nou să ne surprindă! În ultimul timp tendința de folosire a sheet-mask-urilor ia amploare! Mi-am zis să încerc și eu reieșind din marea mea curiozitate de a încerca tot ce e nou mai ales în ceea ce privește frumusețea și îngrijirea tenului meu. Am încercat-o pe aceasta, care hidratează și purifică, dar elaborată special pentru tenul normal și mixt. Am rămas destul de mulțumită, mai ales de senzația de fresh și, într-adevăr purificare, dar și de hidratare după cum promite. Evident, pentru un rezultat mult mai bun și constant, este nevoie de o folosit cel puțin 1 dată pe săptămână în permanență. 

Arhiva personală

7. SAVOARE:

Művész Cafe – Fiind o mare amatoare de cafea și cafenele, recent am descoperit un loc din nou plin de istorie, unde atmosfera concurează cu gustul cafelei și cu deserturile sale! Vă invit să-l vizitați mai ales pentru interiorul său intim și clasic, cât și pentru amplasarea sa pe una din străzile principale din Budapesta: 1061 Budapest Andrássy út 29

8. MUZICĂ:

Nujabes – Aruarian Dance – Cum fără muzică?! Dacă tot suntem în toiul pregătirilor pentru serbarea Paștelui, vă propun ceva relaxant, ca să o luăm mai ușor! Ca tot procesul de pregătire să aibă loc cu calm și în echilibru!

Ne auzim după sărbători! Și să avem grijă de noi și de familie!

Sărbători Fericite de Paști! ❤

PS: Și totul să fie în echilibru!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s